Stil Interijer
Stil Interijer

Novosti

Buga Šimić čita bajku Danijele Martinović «DAMA»

Mlada glumica Buga Marija Šimić kćerka naših poznatih glumaca Vitomire Lončar i Ivice Šimića, čitati će bajku naše poznate pjevačice i autorice dječjih bajki Danijele Martinović.

Buga će na bini premijerno čitati drugi dio Danijeline bajke «Dama» koja uskoro izlazi u izdavačkoj kući «Profil».

Danijela Martinović je rekla slijedeće o svojoj Dami:

 

«Koliko god šutjeli o tome, svatko od nas nosi dijete u sebi. Ono maleno-uvijek zaigrano. I političari, i radnici u tvornicama, muškarci i žene. Svatko živo biće na ovom planetu krije maleno dijete u sebi. Zato sam posebno sretna jer je Dama plod zaigranosti moga unutarnjeg djeteta. 

Nakon što je više desetaka skica prošlo kroz moje ruke, nisam bila sigurna hoće li itko moći prepoznati moje želje i pretočiti ih u jedan lik, dok jednoga dana akademska slikarica Nikolina Manojlović-Vračar to nije učinila. Čim sam je ugledala znala sam da se sve isplatilo i toga sam joj trenutka poželjela udahnuti dušu. Započela sam pisati priču za djecu. Ubrzo mi se u pisanju pridružila moja dugogodišnja prijateljica Zorica Bonači, jer ona dobro poznaje začarani svijet.

Dama je anđeo koji živi na nebu i toliko je zaljubljena u ljude da silno želi postati čovjek koji osjeća tugu i sreću, radost i bol.

Malena Dama dolazi na Zemlju da svijet učini boljim, da svakoga čovjeka nauči kako za života može dati mnogo, da je jedinstven i neponovljiv i da je svatko jednako vrijedan, bez obzira da li je bogat ili siromašan.

Ona uči djecu i odrasle bitnim životnim spoznajama koje se ne mogu naučiti u školi ni na fakultetu. Ona mijenja ljude duboko u srcu i samo ti ljudi, koje svojom ljubavlju promijeni, vide njezina krila, simbol anđela.

Njezin najbolji prijatelji su leptirica Ani i bubamara Mo. S njima Dama uči najvažnije životne lekcije. Ona razumije leptiriće i bubamare, ona pjeva tratinčici i suncokretu, hoda bosa po travi i maše nebu.

Ova priča i sve što je vezano za Damu ima isti dah - dah sreće. Jer jedino kad je čovjek sretan, smije se, a jedino kada se čovjek smije, istinski je lijep.

Nadam se da će i vas - veliki i mali - dotaknuti smijeh malene Dame, kao što je dotaknuo i mene. Sada ujutro stavljam osmijeh umjesto make upa.»

A sada nakon Dame će Vam se predstaviti Buga:

Rođena sam 3.12.1993. godine u Zagrebu.

Sa 6 godina igrala sam u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u operi "Madame Butterfly" u režiji Dore Ruždjak. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu igrala sam i u predstavi "Večeras se improvizira" redatelja Zlatka Svibena. U kazalištu Žar ptica igrala sam ulogu Crvenkapice u predstavi "Crvenkapica u gradu" u režiji Gorana Golovka.

Glumila sam u filmu "Ispod crte" redatelja Petra Krelje ulogu Klare. Sinhronizirala sam ulogu Lava girl u filmu "Avanture Shark Boya i Lava girl" i cjelovečernji film "Šarlotina mreža“ – ulogu Klare.

Točan termin Bugine interpretacije «Dame» kao i cijeli program događanja, nagradnih igara i predavanja biti će objavljen najkasnije do 15. studenog na web stranici.

I još jedna mala tajna – odakle je Dama dobila ime? DaMa su početni inicijali DAnijenilog imena i prezimena MArtinović.

 

Hippo
Adax beba centar Becutan
Hypo Group Alpe Adria bank
Jana
Dukatino
Froddo
Foto Fan
Narodni radio Obiteljski radio Plavi radio Bebe Extra Lisa Europlakat
Moje dijete
24 sata
x portal Moj Blog
Sav materijal je pod zaštitom autorskih prava - Stil Interijer